Ayo chevie, ayo kinderen van stage! - Reisverslag uit Amsterdam, Nederland van lisetteopcuracao - WaarBenJij.nu Ayo chevie, ayo kinderen van stage! - Reisverslag uit Amsterdam, Nederland van lisetteopcuracao - WaarBenJij.nu

Ayo chevie, ayo kinderen van stage!

Door: Lisette

Blijf op de hoogte en volg

10 Juli 2006 | Nederland, Amsterdam

Hallo allemaal!

Het is nu maandag en ik hoef niet naar mijn stage. Het is heerlijk om alweer zo ver te zijn en nu mijn eigen tijd kan indelen. Heb dus nog drie weken om mijn verslag in elkaar te zetten. Heb vandaag maar even vrij gepland :) !

Afgelopen week hele leuke week gehad op stage. We hebben alleen maar leuke dingen gedaan met de kinderen. Maandag hebben we een speurtocht gedaan. Dinsdag hebben we film gekeken. Woensdag was het badjes dag en hebben we een grote waterkar met spuitsysteem ingehuurd die er een mooi spectakel van had gemaakt. Donderdag was erg leuk, toen zijn we met de pachangabus weggegaan. Dat is een party bus. Alle stoelen zijn eruit gesloopt en wat bankjes ingezet, klein barretje en kneiter harde muziek. Zo reden we door de straten van Curacao, Punda, Otrabanda, zelfs naar een mooi strand en langs het vliegveld. Natuurlijk heb je veel bekijks en dat 2,5 lang. Erug leuk om te doen, en ook typisch van het eiland, zag al vaker die bussen rond rijden. Het is een leuke manier om een feestje te vieren hier...

Vrijdag zijn we met zijn allen naar de Mc donalds geweest. Daar heb ik de laatste foto's gemaakt en toen was het alweer voorbij. Wel raar hoor, je bent er toch een tijd elke dag geweest en weet veel van de kinderen. Nu laat je ze alweer achter.

Donderdag zijn Louise en ik weer wezen surfen. Maar wat stond er een wind! Maar vol goede moed gingen we het water in en ook nog eens met een groter zeil. Maar tjonge we hebben gevloekt, want het ging voor geen meter. De wind kwam telkens uit een andere richting en met stoten, dus wanneer je lekker hangt val je ineens achterover of komt ineens de wind aan de andere kant het zeil binnen. Surfen is toch wel moeilijk! Vorige keer hadden we de ideale omstandigheden, nu kon ik alleen maar op de omslachtige manier overstag, ander lag ik alweer in t water. Wat ik sowieso al veel lag en ertoe leidde dat ik telkens afdreef. En ik kon meer goed terug surfen aan de wind, dus werd telkens opgehaald met het bootje, haha, vet irritant! Maar oed, hopen dat de laatste les weer wat minder wind staat, of in ieder geval een stabiele wind!

Verder een heerlijk weekend gehad. Natuurlijk eerst vrijdag middag een borrel gedronken bij het Plein. Ik zat samen met Nina een meisje dat ik nu een paar weken ken en nu vaak mee afspreek. 's Avonds uiteraard weer naar Tutu Tango. De volgende dag ben ik met Louise en haar ouders meegeweest. We hebben eerst even geshopt en daarna zijn we naar Playa Canoa gegaan aan de noordkust. Dit is een typisch surfstrandje omdat daar wel hoge golven zijn. HEt was echt een leuk strandje met van die primitieve huisjes en een heel grappig simpel strandtentje. De avond heb ik gewerkt en daarna doorgegaan naar Mambo. Zondag ben ik met Murk en zijn huisgenoten naar Cas Abou geweest met een goed gevulde koelbox ( pa en ma hij komt nog steeds goed van pas!). 's avonda had Mark kaartjes geregeld voor een autorace. Het is echt een typisch curacaos evenement. We kwamen binnen en we waren de enige makambas haha. Het wss een groot terrein met een autobaan. Het idee was dat de auto's veel rondjes gingen draaien en net zo hard totdat de autobanden gaan roken. En dat was het dan en kwam de volgende. het was wel grappig om te zien maar niet echt spectaculair. Niet te geloven hoeveel mensen er op af komen! We hebben wel gelachen en leuk om te zien wat het inhoudt.

Vandaag hebben we nog een afscheid moeten doen. En wel van de chevie. Ik heb hem verkocht aan een collega, het is helemaal gelukt. Wel raar hoor dat ik hem ermee weg zag rijden...haha. Maar ben blij dat het allemaal is gelukt. Vanmiddag krijg ik mijn auto en zal ik weer moeten omschakelen naar een schakelbak!

De tijd gaat echt supersnel zo op het laatst. Ik zal binnenkort eens een lijstje moeten maken met wat ik allemaal nog wil gaan doen!

Iedereen een dikke kus!

liefs Lisette

• 10 Juli 2006 - 21:38

Antje:

Als ik jou verhalen lees dan wil ik terug!!!!!!

• 11 Juli 2006 - 11:45

Piet En Wil:

Hoi Lisette,

Zo te lezen heb je eigenlijk helemaal geen tijd om een verslag te maken, maar ja het moet he.
    We vinden het erg leuk om je leventje daar te volgen.
    Nog een fijne tijd geniet ervan(maar dat doe je volgend mij wel) en de groetjes van Pil en Wiet.

• 11 Juli 2006 - 21:29

Dian:

Hee Lies!!

Gek he, al dat afscheid nemen..! Maar over een paar weekjes kan ik je weer zien!

Vandaag was de grote dag voor ons, diploma-uitreiking! Was errrg leuk en gezellig, lekker geborreld en gehapt op 't terras van school met z'n allen en natuurlijk met alle gasten die iedereen had meegenomen! Volgend jaar kan jij 'm ook ophalen!

Meid ik mail je snel weer, geniet van je heerlijke vrije weken!!!

Liefs Dian! :-D

• 13 Juli 2006 - 12:37

Juul:

he liesje,
    wat klinkt het heerlijk! ik zit te zwoegen achter mijn bureau..nog drie weken en dan scriptie inleveren! Geniet er nog van daar, jammer dat de chevie verkocht is, dat was een gave bak!
    kus juul

• 15 Juli 2006 - 20:35

Maxime & Denise:

hooi tante!!
    heel veel plezier de laatste weekjes..:D XXXXXXXXX denise en mij

• 17 Juli 2006 - 06:17

Zoessie:

jeetje nog ff en je bent weer gezellig bij ons!!Zal inderdaad wel moeilijk zijn al dat afscheid nemen na zo'n lange tijd daar. maar je hebt nog een paar weekjes dus lekker genieten tussen t verslag schrijven door....

dikke xen zus

• 18 Juli 2006 - 20:11

Rie-Anne:

Hai/ meis!/ Dit/ is/ echt/ te/ erg...mijn/ laptop/ is/ op/ hol/ geslagen/ en/ je/ siet/ nu/ allemaal// / / Bovendien/ doet/ de/ laatste/ letter/ vh/ alfabet/ het/ niet!/ Wat/ een/ ellende/ haha...Maar/ ik/ leef!/ En/ heb/ het/ weer/ goed/thuis!/ Weer/ helemaal/ in/ het/ ritme...alleen/ wordt/ weer/ strontjaloers/ als/ ik/ die/ verhalen/ van/ je/ lees...dan/ wil/ ik/ so/ wel/ weer/ terug!/ Wie/ van/ het/ plein/ heeft/ je/ auto/ gekocht/ dan? / Lekkere/ Patrick/ haha? / Alles/ nog/ oke/ daar? / Doe/ je/ se/ de/ groetjes!/ Tot/ snel/ een/ x in liewadn!